måndag 1 juni 2009

Pingst

Nu har en underbar Pingsthelg passerat. Vackert väder med solsken i flera dagar. I helgen och idag har jag använt den vita penseln. Men jag fick så bråttom att jag glömde ta en före bild så det blir bara en efter bild. Jag köpte ett bord förra sommaren men fick aldrig tid att måla det. Men nu kan jag visa resultatet. Bänken är gammal, den fick bli vit långt innan jag fattade att det var vitt det skulle vara här.
Nu har rhododendron börjat att visa färg! I år har den massor av knoppar.

14 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej!
Vilka fina rhododendron du har. Jag vet ju vilket tufft klimat det kan vara på småländska höglandet. Men nu har det ju varit alldeles för varmt ett par dagar. Men det känns redan svalare ute och det blir nog lite regn i natt. Skönt.
Fillekläe är en blandning av värmländska och norksa. Fille = trasor. Fillekläe är ett överkast som är vävt med tunna tunna trasor, ca ½ cm breda bara. Varpen är inte lika tät som till ripsmattor. Det blir en ganska mjuk vävnad. Filleryer = trasmattor.
Jag vet inte, om du vet att jag bor nära norska gränsen, bara 15 km dit. Och 55 km till Kongsvinger (som är närmsta stad för oss). Området vi bor i kallas Finnskogen. Hit invandrade många finnar på 1600-1700-talet och tog sig bosättningar, s.k. finntorp. Vi bor i ett sådant som har varit i samma släkt hela tiden till för 5 år sedan. Huset vårt är från 1700-tal och har varit rökstuga från början.
Som du förstår har det gjorts flera ombyggnader och moderniseringar av det. Men vi har kvar målningar sedan 1800-tal på väggar i ett rum. Det blev lite historia från mej.
Ha en skön vecka nu.
Kram Birgitta

Jenny sa...

Så fint bordet blev!

Kramkram

Mjölk, Puder & Aska sa...

Hej vännen,
blev så himla glad öve din kommentar, Tack :)
Ser din vackra rhododendron och den är verkligen bedårande sen i in prakt. Kunde faktiskt notera när vi var på första visningen av vårt hus att vi oxå har en sådan i vår trädgård, då blev man glad. ska även plantera nån pion har jag tänkt .
Ha det gott nu, kramar Anna

Birgitta sa...

Tack så väldigt mycket för grattishälsningen till min stora lycka att ha blivit mormor för första gången, vilken ynnest det är och vilken spännande tid det kommer att bli.

Vilken vacker rhododendron du har i din trädgård, färgen var så härligt röd. Fint blev det med ditt bord och den gamla bänken till.

Kramar Birgitta

Jenny sa...

Hej! Tack för besöket hos mig,nu hittade ju jag till din blogg:)

Vad fint bordet blev i vitt! Gillar den fina bänken oxå, precis nått sånt jag skulle vilja ha nedanför vårt matrumsfönster!

Ha en jättebra onsdag,
Kram Jenny

Lene sa...

Hejsan min vän!
Underbara bilder... just denna färg är jag så förtjust i!
Ha en härlig dag!
Kram Lene

Birgitta sa...

Visst vad det fint väder helgen som var. Hoppas på det nu i helgen med ska på student fest.
Om du skickar din adress till min mail så skickar jag något på posten till dig.
Ha det så bra.
Birgitta Björklyan fri42@hotmail.com

Lisa Marklund sa...

Klart din mysiga blogg ska vara med på SIB :-), jag lägger in dig på en gång. Hoppas du kommer att trivas :-)
Kram och sov så gott *fniss* för det ska jag göra alldeles strax - Lisa

Elzie sa...

Jag hoppas verkligen ni får tur med vädret på studentfesterna. Igår var en konstig dag. Här ösregnade det + haglade rätt vad det var, men inne i stan, 20 km bort så kom det knappt en droppe. Vilket torde bevisa att det här stället är ett regnhål - och här har man bott i 36 år snart, ha, ha. Men nu skiner solen och då får vi njuta av det.
Hoppas du får en bra dag.
Kram Elzie

Designe sa...

Hej! Så härliga bilder! Tack för din kommentar hos mig och roligt att du är med och tävlar! Lycka till och ha en trevlig helg! Kram :)

Lene sa...

Hejsan M.

Va kul att du kom fram och frågade om det var jag!!!
Jätte roligt att få träffa dig!
Hoppas du ska få en härlig helg!
Kram lene

Birgitta sa...

Hej
Såg att du tillhörde vinnarna hos Annalunda. Jag får säga GRATTIS till dej.
Vilket kyligt väder vi haft den här veckan. Idag har vi visserligen haft uppehållsväder och solen har skinit på oss, men tempen hänger inte med.
Ha en fortsatt bra nationaldag.
Kram Birgitta

LillaFlisan sa...

Hejsan hoppsan Märta!

Vilka ljuvliga bilder du bjuder på.......

Ja visst är det skönt med lugnet som infinner sig på sommaren på jobbet. Jag har ju inte semestertjänst så jag går på ledighet på fredag (men jag funderar på att ta ut lite komp och gå redan på onsdag) Det är visserligen härligt med ett långt sommarlov men jag kan ibland sakna att faktiskt kunna ta semester och åka utomlands när det är någorlunda billigt ( men mannen är ju också lärare så tyvärr går det ändå inte).

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram

Flisan

Helena sa...

Vad kul att du lämnade en kommentar så jag hittade hit!
Precis en sådan bänk du visar försöker jag få min kära pappa att snickra åt mig, tycker dom är så fina!
Ha det gott/ Helena