tisdag 9 juni 2009

Önskar få råd!

Nu önskar jag få råd av er! Bor man som vi på en gammal lantgård generation efter generation så finns det flera bodar som aldrig har blivit riktigt urstädade. Ibland gör man små fynd, idag har jag hämtat en gammal höräfsa. Nu är min fundering vad ska jag göra med den? Ska den målas vit, skrivas något på den, hängas på väggen eller har ni några bra ideér? Bör jag laga den, jag har flera oanvända räfsepinnar eller ska den vara lite tandlös?

15 kommentarer:

Titti Sandberg i Östersund sa...

Hej !

Jag vet vad jag skulle göra:
Laga den , måla den, sätta upp den och hänga nycklar på den !

Snuttan sa...

jag håller med Titti.
Kram

Börjelundskan sa...

Hejsan Märta!

Tack för din gulliga kommentar! Jag ska inom kort börja sälja mina halsband och armband på min blogg, så håll utkik om det är nåt du är intresserad av. Vad kul att jag hittade dig nu åxå, jag ska defenitivt hälsa på dig igen. Jag måste säga att jag blir lite avundsjuk på din kratta, jag har letat efter en sån på loppisar för jag ska ha min som ett stilleben i en rabatt med lite högre buskar. men möjligheterna är offantligt många. Tipset ovanför mig (Titti Sandberg i Östersund) var ju suveränt. Ha det gott

Kraaam Cin

Hulda sa...

Hej!
Jag skulle måla den vit och använda den som gardinstång! Så läckert med tänderna som dekoration! Helst då med bra en gardin på den tandlösa sidan, eller draperi! Eller så kan du hänga den i taket och hänga upp ljuslyktor och annat gulligt i den! Eller så fäster du den i väggen, med käppen nedåt och tänderna uppåt och använder tänderna som krokar för vackra ting, ex rostiga nycklar, trådhjärtan eller vad du nu har! Den kommer att hitta sin uppgift om du öppnar din hjärna!
Lycka till! Och visa oss sen vad du gör!
Hulda

Birgitta sa...

Hej
Jag skulle sätta dit nya räfspinnar där det fattas och sedan skulle jag ha den på väggen och hänga lite vackra saker på. Jag tror den ska vara naturligt träfärgad.
Nu får du ha en trevlig afton och i morron ska jag ha dragning på min utlottning.
Jag har ätit tårta nu dagen till ära.
Kram Birgitta

Birgitta sa...

Hej igen!
Tack för din gratulation hos mej. Firar i juli när barnen kommer hit. Lilltjejen fyller tre då också. Det brukar vara en händelserik vecka med alla här samtidigt men rolig. Vill ha det så för allas skull.
Jodå jag blir "statsanställd" idag, men lönen är inget vidare. Kunde gott vara bättre, men jag får försöka överleva. Det värsta är att tiden går så förtvivlat fort
Ha det så gott nu.
Kram Birgitta

LillaFlisan sa...

Åh, Märta!!

En sån charmig gammal räfsa!!!

Jag som inte gärna målar gamla föremål med patina tycker förstås att du ska ha den som den är. Wabi sabi är ju det senaste trenden inom heminredning så låt den vara som den är och känn dig trendig.

Själv har jag omedvetet haft wabis sabi-stilen hemma så länge jag an minnas och tänk det är ju häftigt att få känna sig lite inne för en gäng skull, hahaha!

Kram

Flisan

Viola sa...

Jag samlar mina vackra gamla redskap och hänger dom ihop på bodväggen,,,tycker det blir så fint, kram VIOLA

vita zara sa...

Hejsan
Vad glad jag blev för din kommentar.
Ja du får gärna låta din man läsa,jag förstår, att ni förstår. Vad roligt.
Du har en jättefin bakgrund i din blogg, och mycket fint att titta på. Jag gillar blusen.Snygg.
Jag kommer gärna hit igen.
Om krattan skulle jag göra så här.
Spara den exakt som den är, för era efterkommande, den är ju vacker som den är.
Och allting som blir målat vitt är inte bra, vi måste ju tänka på affektionsvärdet, och det finns ju när det är generationsärft.
Dock gör ju var och en som de anser bäst själva, det är ju så.
Ha det så jättebra, jag blir så glad var gång jag hör någon som håller i hop i vår osäkra tid.Livet är så dyrbart, och jag är glad för var gång jag hör någon som är rädd om varandra.
Kram Zara

Vitt o Vältummat sa...

Ja Titti har rätt! Laga, måla och ha nycklar på den!
Kul att du är med hos mig och tävlar.Tittar in igen
Kram/Åsa

Vit som snö sa...

Så härligt med gamla bodar där man kan hitta skatter från förr! Det är ju en helt ljuvlig räfsa! Jag skulle nog låta den vara omålad, sen skulle jag tillverka en "fot" och ställa den i och sen hänga vackra lyktor i den!
Det får bli mitt tips! Hoppas få se sen hur du gör. Man får ju många fina tips via bloggen!
Kram till dej! Cilla

Linda sa...

Lycka till och ha en trevlig helg=)

Britt sa...

Hej!
Jag skulle oxå laga den och måla den och använda den får att hänga ex nycklar eller dyl på den.Här regnar det för fullt. Börjar tröttna på vädret. Ha en skön söndag.
Kram Britt

vita zara sa...

Hej Märta.
Oj vad du är snäll med mig, vad roligt att du trivs i min blogg, du är varmt välkommen.
Det är speciellt roligt att någon tycker om musiken.Hur gick det med krattan.har du bestämt dig för något.Jag tycker att de här gamla krattorna är så charmiga.
Här öser regnet ner, hoppas ni har bättre väder, jag gillar regn i lagom dos, nu är det lite väl mycket.
Ha en riktigt bra vecka du också.
Kram Zara

Lena sa...

Hej Märta!
Tack för påhälsningen och rara ord i min blogg. Väldigt roligt att hitta en Smålänning till i bloggarnas värld. Du har en mycket mysig blogg tycker jag. Du har fått många bra tips till din kratta tycker jag.Hoppas du kan göra något fint av den. Jag har kikat in till din dotters webbutik några gånger. Jag kommer säkert att handla där med framöver. Är dåligt med butiker i närheten, så jag handlar mest över nätet. Önskar dig en bra vecka. Kram från Lena