måndag 19 mars 2012

Oj är det vår?

Jag har missat att vårteckensutmaningen startade för ett par måndagar sedan. Kika in till bloggen Humlebacken så kan du följa hur våren kommer i vårt avlånga land. När jag for till jobbet idag var det en vanlig morgon med lite frost och bara vägar. När vi sedan kikade ut vid kl 7 trodde vi inte våra ögon, det snöade på tvären, haglade och blåste nästan storm. Tyvärr var jag tvungen att ge mig iväg och köra några mil i detta snöoväder, jag var glad när jag var tillbaka och allt hade gått bra.Det ligger fortfarande nu i eftermiddag kvar en del snö. Bland fjolårsgräset har det kommit upp lite snödropparVeden har vi börjat att klyva, känns också som ett vårtecken, fast vi har massor kvar att kapa, klyva och floa (som vi säger här i Småland)

Här ligger det också en del snö kvar och det blåser riktigt kyligt här ute så idag blir det inget besök vid vedklyven.


Ska nu bli spännande att läsa vad andra vårrapportörer skriver.

6 kommentarer:

Monica sa...

Det var ju ett mysigt och ovanligt vårtecken med ved, som klyvs!
Hoppas att er snö smälter bort snabbt!
Kram, Monica

Skaparglädje sa...

Vedhuggning är ett säkert vårtecken.

Helena sa...

Nu påminde du mig en den kommande tiden med vedkapning.. det tråkigaste med våren. Men värmen har varit här idag 10-12 grader i skuggan och det kommer fler och fler blommor i rabatterna. Härligt!!

Susanne sa...

Hej!
Titta in på min blogg idag ;))
kram susanne

Elzie sa...

Var likadant väder här. Det small på taket i matsalen på jobbet så man trodde fönsterna skulle gå sönder. Ja, dom har trekantiga kupor på taket som inte gör mycket nytta, haha.
Härligt med nykluven ved. Synd att man inte har något att elda den i bara.
Hoppas du får en fin torsdag.
Kram Elzie

Snäckskalsdalen. sa...

Lynnigt väder har vi. Det har varit fram och tillbaka länge nu, men idag kom den allt hit, våren. Vi har haft 16 grader idag men det var frost i natt..!!!
Det ser härligt ut med all veden, förut då vi hade vedspis och kakelugnar och sånt så hade vi ved och jag kände mig så rik när boden var full!
Trevlig helg,
Agneta kram