tisdag 26 april 2011

Vårteckensutmaning och tisdagstema

Tänk att det ska vara så svårt att få tiden till att räcka till allt jag vill hinna med. Bloggen har inte kommit så högt på listan över saker som ska bli gjorda. Idag kommer ett litet inlägg om vårrapportering (en dag försent) och ett litet inlägg till tisdagens tema i Fabriken.Först kommer ett par bilder till vårrapporten. Tyvärr var det mörkt när jag kom hem och kunde fotografera. Våren har verkligen kommit till oss eller är det sommaren? Översta bilden är det hyacinter som vi grävde ner ifjol. Gamla lökar från julgrupperna, dömt att misslyckas var det någon som sa fast döm själva. Sen har det blivit stora blad på min kaprifol, ja överallt är det grönt nu.
Fabrikens tema var den här tisdagen: Mitt soffbord. Det här soffbordet är ett gammalt bord som fick en omgång med vit färg för en del år sedan och just nu finns det lite påsksaker på det och en härlig körsbärskvist. Kvisten har nu börjat blomma, så fina blommor.Helgen har varit underbar men intensiv. Några dagar tillsammans med goda vänner och ett par dagar med härliga barnbarn. Vädret har ju verkligen varit toppen, knappt man trott det var sant.

6 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Det känns mer som sommar än vår nu, med tanke på det fina/varma vädret.
Jag gräver också ner mina hyacinter som finns i julgrupperna. De blommar så fint i rabatten på våren.
Nu är det mycket som ska göra i trädgården när man ska "vårstäda" den och förbättra jorden. Men det är roligt.

(I lörd. hade vi en mycket trevlig/rolig avskedsfest för Conny & Ingrid. De kommer ju att bo kvar i Tingsryd så vi ser dem fler ggr)
Kram!

Monica sa...

Ja, våren kom verkligen med raketfart i år och varade bara några veckor, sen blev det sommar...
Här är en till som gräver ner julhyacinterna och jag tycker faktiskt att dom är vackrare när dom inte är så hårt drivna och har så tätt mellan blommorna, som julhyacinterna har!
Ha det så skönt i solen!
Kram, Monica

annika sa...

Jo det blev ju vår och sommar samtidigt i förra veckan. Nu är det mer normal temperatur. Allt växer så det knakar. Härligt att ha fyra barnbarn att umgås med.
Kram
annika

Livet på Berget sa...

Hej
Härliga vårtecken! Här i Luleå är det strålande sol och jag känner mig piggare idag. Snart är jag nog helt återställd. Jag hoppas kunna länka till reportaget från min blogg så att ni andra som vill kan se.
Ha de gott!
Kram
/Sara

Mor Tuta sa...

Härligt med våren, alla blommor och grönska.
Även här är det fullt upp att göra, håller på att plocka ur föräldrahemmet, de ska flytta till en lägenhet.
Ha det gott.
Kram Birgit

vita drömmar och svarta tassar sa...

Ja de var väl kul att den kom med buller och bång "våren" men man måste gnälla lite att de kommer säkert blomma över innan skolavslutningarna...jag bryr mig nog inte bara det är varmt och gött thihi..

Ha en skön helg!
kram *wivi*