tisdag 9 november 2010

Köksspis/Vedspis

Temat för dagen i Fabriken skulle vara köksinredning. Har lite svårt att fota i vårt kök på kvällskvisten, inte en bild gjorde någon rättvisa åt vårt kök. När vi renoverade köket för ca 5 år sedan hade jag inte upptäckt att jag älskar vita luckor så det blev björkluckor. Då för 5 år sedan var vår köksspis fortfarande i mycket bra skick men har nu kanske utseendemässigt sett sina bästa dagar. Den är fortfarande en härlig värme- och mysfaktor i vårt kök. Vi börjar elda i den tidigt på hösten och slutar inte förrän i mitten av maj.
Nog borde vi byta men inte mitt i smällkalla vintern. Blir nog en fråga för nästa sommar för inte kan vi vara utan den nu, vi har kallt och ca 10 cm snö.

7 kommentarer:

annika sa...

Ja...nu är det vinter! Vitt både ute och inne.
Nej vi har inte ett sånt kök som jag skulle vilja. Vårt är furu fast det är äldre än ert...kanske kan vi måla eller byta ut det. Tror att det blir superdyrt för vi har massor av skåp. Men man kan ju alltid drömma ....eller hur?
kram
annika

Anita sa...

Det är nog många som önskar sig din spis med mys och värme. Vi har veduppvärmt, men då ser man ju inte lågan..
Idag är marken vit och små flingor dalar sakta ner. Det blir att gå ut med kameran, för att hitta nya motiv.
Ha det mysigt...
Kram Anita

Skaparglädje sa...

Visst är det mysigt med en vedspis i köket. Skönt att "tända på" några vedträn. Det ger sån skön värme. Framför allt är det bra till matlagning när strömmen går.
Kram Anne-lie

Monica sa...

Åh, så härligt med vedspis! Jag skulle så gärna vilja ha någon sorts kamin i vardagsrummet men då måste pianot ut först...
Ha en fin kväll, kram, Monica

Stina sa...

Ja...nu är kung Bore här men jag tror inte han stannar så länge :)
Tur att du har vedspisen den ger väldigt skön värme. Minns när jag var hos farmor, hon steg upp tidigt och eldade så att vi barn inte skulle frysa när vi steg upp.
Det knastrade så hemtrevligt i spisen :)

I morgon har farmor tingat sin lilla prins...hoppas snön ligger kvar så vi kan åka pulka. Men först ska vi baka scones till förmiddagens mellanmål.
Visst är det rart med barnbarn och pigga blir vi av dem :)

Hoppas du har en skön kväll!
Kram Stina

Mor Tuta sa...

Vad härligt med en vedspis i köket, den ger skön värme kan jag tro.
Vi renoverade också vårt kök för fem år sedan och det blev vita luckor som jag är helnöjd med.
Ha det gott
Kram Birgit

Tant Ulrika sa...

Tassar förbi o tipsar dig som för ett år sedan deltog i en tävling hos mig, en med chansen att vinna en VALFRI produkt från en underbar inredningsbutik. Kanske ingen vinst då men nu har du chansen igen..

http://uj76.blogspot.com/2010/11/tant-lottar-ut-valfri-produkt.html

..då jag kör denna favorit i repris =)