fredag 13 augusti 2010

Semester

Vi har haft några dagars semester och rest utan dator och bredband. Så nu har jag massor att läsa hos alla gulliga bloggare.
När vi for genom Småland så passerade vi Butiken Annalunda. Oj vad mycket gulligt och fint som fanns där! Vad jag köpte skall jag fota och visa sedan. Tack söta goa Annie för att vi fick komma till dig i din butik!
Köpte the som är mycket uppskattat! Doftar och smakar underbart!
Vi övernattade i husvagnen ett par nätter i Kristianopel, hade cyklarna med oss och besåg omgivningarna per cykel. En mycket mysig liten ort, kan rekommenderas. Underbara rosor i Rosenträdgården, en trädgård med massor av rosor, många gamla sorter och ovanliga sorter. Många rosor fanns att köpa, härdiga ända upp till zon 6.

Här är ett par bilder ifrån kyrkan som låg mitt i byn. Finns mycket historiskt om den här byn som en gång i tiden tillhörde Danmark.

14 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon.
Nu var jag tvungen och tänka till här på morgonkvisten, men visst är det väl Karlskrona... Kul och göra en resa nerigenom Sverige, och så många fina butiker du säkert hittade.
Ha en fin lördag
Kramar
AnnaMaria

Skogslyckan sa...

Ser ut som en mysig affär, och låter som ni haft en kanon tur. Härligt att komma hemifrån några dagar. Ha en fortsatt fin helg!
Kram Pia

Birgit sa...

Hej! Vad härligt med sem. Jag har arbetat en vecka. Trelig titt på din blogg.Jag undrade oxå men är det Karlskrona? Var ligger Annorlunda ting? undrar " nyfikna Birgit"

Monica sa...

Håller med: Kristianopel är en liten idyllisk by! Vi var inom där på en resa till Kalmar i juni förra året och åt då lunch på Kristianopels Gästgiveri, en vacker tvåvånings träbyggnad. Tyvärr hann vi inte besöka Rosenträdgården...
Ha en skön helg, kram, Monica

Hanna sa...

Så mycket fint.
Ha en fortsatt bra helg.
Kram
Hanna

Birgitta sa...

Kristianopel är en fin liten ort. Har varit där. Carin T hade sommarstuga i närheten där.
Skönast att lämna dator hemma på semestern.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Mor Tuta sa...

Du verkar ha haft en trevlig och skön semester, mysig handelsbod. Kristianopel har även vi varit i. Kan tänka mej att det är fint att cykla där.
Vi var på Bödagården nu i veckan, förra året hade vi församlingshelg på Klintagården.
Ha det så gott
Kram Birgit

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Både lite kultur och shopping på semestern precis som det ska vara.
Kram Anette

Anita sa...

Det var en trevlig tur du hade. Bra tipps om Annorlund Ting, skall titta in...Tack för din snälla kommentar.
Ha det gott!
Kram Anita

annika sa...

Härligt med semester.
Javisst är det roligt att träffa sin studiekompisar. Vi var tre som bodde ihop och en fjärde var ofta hos oss. Nu är det vi fyra som ses. De andra har vrit inbjudna vid flera tillfällen men det har inte haft något vidare intresse i att träffas Vi gick ut vid Karlstads gamla lärarhögskola 1973 och har träffats sen dess...37 år.
Kram
annika

Lilla gårdshuset sa...

Hej! Tack snälla för din kommentar på min blogg. Ang Baazar så är det en mysig affär tycker jag. De kinesiska möblerna är inte min stil men det finns annat fint där. De har märken som bl a Madame Stoltz, Bloomingville och House doctor. Så helt klart värt ett besök.

Kramis/Heléne

Jenny sa...

Hej Märta!
Vilka fina bilder från er resa, ni ser ut att ha haft det jättetrevligt!

Ha det bra!

Kraam Jenny

NICOLINAS BONING sa...

Vilken mysig semester ni har varit på.

Jag är såååå avis på dina vackra fönster som du visar i ett tidigare inlägg:-)
Snacka om att ha tur som fick dom från grannarna!
Är det något som jag är svag för så är det fönster som inte är som alla andra fönster och dina är verkligen vackra.
Lycka till med skrapandet och njut av dom när dom sitter där don ska efter 15 år:-)

Kram Birgitta

Annie - Annalunda sa...

Det var jätteroligt att ni tittade in Märta och jag blir glad i hjärtat att du tycker om Annalundas butik :) ! Vad kul att det blev Kristianopel...det är verkligen ett ljuvligt ställe.

Varm kram Annie