måndag 22 mars 2010

Vårteckensutmaning nr 4

Tänk att det är fjärde veckan som vårrapporteringen sker. Har letat efter vårtecken runt omkring bland alla snödrivor, våren kommer långsamt i år så det är inte några stora skillnader här än.Snön har nog krympt ihop en hel del, för förra veckan syntes inte den här stenen som vi har i vår trädgård men nu så sticker en stor bit upp ur snön.
Bakom vår lilla stuga där solen ligger på så kunde jag se några små gul/gröna blad sticka upp ur fjolårsgräset, kommer nog med tiden att bli några små påskliljor där. Idag när jag for till jobbet fick jag skrapa bort is från vindrutan och termometern visade på 8 minusgrader. Till nästa måndag hoppas jag på lite mera vår här.

18 kommentarer:

Snäckskalsdalen sa...

Jamen, det är ju vår lite grand hos dig. Härliga bilder med långt gammalt gräs och så något som växer därunder. Gott!
Kram
Agneta

Brit. (lille meg) sa...

Det er ikke mye vårtegn hos meg, heller. Det eneste måtte være at veiene endelig er bare, og det er jo noe! Snøen har krympet, men det er mye igjen.
Spennende utfordring, dette! Men jeg tror jeg står over.....
Ha ei fin uke!:-)

Mor Tuta sa...

Vi får vänta på våren länge i år, men den kommer väl så småningom. Visst är det ändå fint att se att naturen ändrar sej från vecka till vecka.
Ha det gott
Kram Birgit

Lilla Huset sa...

Åtta minus, usch låter inget vidare men däremot är ju våren på G hos dig. Härligt att se de gröna spetsarna sticka upp ur jorden. Karlskronahälsn/Merja

Britt sa...

Här kom det ytterligare 1 dm snö igår, så jag kan inte se något vårtecken ännu. Har inte bar mark någonstans ännu. Får köpa vårblommor och ha inne.
Ha en fortsatt trevlig dag.
Kram BRitt

Monica sa...

8 minus, det låter inte vidare vårlikt! Tänk att det är en sådan skillnad på Småland och Skåne! Här har vi inte haft minusgrader ens på natten på över en vecka nu! Hoppas, att ni snart får litetvarmare!
Kram, Monica

Jenny sa...

Jag kikade tillbaka på din vårtecken-rapportering förra året. Då var det första inlägget 30/3 och även då fick du skrapa rutorna. En vecka senare var det mycket varmare, solen sken och bin besökte krokusarna. Så om ett par veckor smäller det kanske till och blir full vår på en gång! Även om det inte alls känns så nu i ett grått Västerås..
Kram!

corrina sa...

Hörde att du varit in till jobbet ; ) Ledsen att jag inte kunde komma in, fick en liten kille mycket tidigare än beräknat så jag hade ingen möjlighet att komma i från. Fast jag tror att du kommer att komma fler gånger. Kram

Annika sa...

I år är det lite segare med våren, men om ca 2 veckor tror jag nästan all snö är borta och vi kan se mer knoppar. Idag såg jag iaf snödroppar, det är alltid något :)
Kram

annika sa...

Det kan gå fort om det kommer lite värme. Hos oss smälte snön undan i helgen så att jag cyklade på asfalten i dag. Men det är kallt så in i norden. Här har vi mycket snö i trädgården så det dröjer innan det kommer fram gräs.
Kram annika

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det var tur att ingen hörde mig i morse. Jag hade -10 och isbarken satt bergfast på vindrutan. Mååånga fula ord blev det, nästan så isen smälte;-)
Men...det som göms i snö...hoppas snart få se mina snödroppar.
Kram,
Regina

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej kul med påskliljorna. Ja man undrar om det har kommit upp något under snön som håller på att smälta nu.
Kram Anette

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Så här gjorde vi, Vi sandpapprade lite på ytan och tog sedan målartvätt och torkade av möbeln.
Sedan tog vi en matt grundfärg som var oljebaserad, vi målade 2 ggr. Sedan fram med sandpapper igen och shabba till det lite. Till sist möbelolja på trasa eller vaxa in möbeln. Det som är bra att måla med är en skummgummi-roller. Se tidigare bild på skåpet.
Kram Anette

vita zara sa...

Hej Märta.
Först om hyllorna.
Den översta bilden på de fina porslinsburkarna, som jag tror du kallar kryddhylla, med en supervacker kaffekvarn och en alldeles underbar burk på, skulle jag verkligen aldrig måla, nej allting ska väl inte vara vitt, tänk så länge de har sett ut så där.
Den undre hyllan med paradhanduken ser ut att vara av yngre datum så där kan man tänka sig att måla den.
Men den över är ju så himla vacker som den är, och du har också ställt jättefina saker på den.
Så tycker jag.
Vissa saken är helgrån att måla, just de riktigt gamla med proveniens, tänk vad den skulle förlora i värde också.
Sen dina vårtecken, jo kallt är trist, men jag ser att det har bitit på snön rejält, så ljuvligt för er.
Jo ljuset har återvänt och man får helt nya livsandar som vaknar, så härligt, vilken ljuvlig tid vi går emot.
Ha en fin vecka.
Kram Zara

vita zara sa...

Hej Märta.
Jag bara måste skriva en gång till.
Bara för att det är ett mode så ska man väl inte måla allting vitt, tänk på den tiden när allting skulle vara avlutat, såna underbara ådermålade skatter som försvann i ett enda nafs, jag har själv gjort det, så grymt jag ångrar mig.
Moden kommer men riktigt gamla saker ska inte förstöras,just nu (trots att jag gillar vitt) så just nu så regerar det vita vansinnet.
Men den tiden går också förbi, så jag skulle varmt rekommendera att bevara din mans fina saker åtminstone kryddhyllan.
Lycka till min vän.
Jag älskar gamla saker med proveniens och vill att några ska få vara kvar, för kommande tider.
Kramelikram Zara

Viola sa...

Vad härligt med spirande vårknoppar, här är det än så länge snö i rabatterna, ha en trevlig onsdag, kram

Millan sa...

Du skrev på min blogg om att du aldrig hört talas om trandagen innan, det är en lokal tradition främst i trakterna av Kalmar och Öland...Jag läste nånstans att det påstås att den dagen sedan 1500 talet!

marita blücher sa...

Hej Märta,
Så roligt att du hittade till mig och tusen tack för din hälsning. Hoppas att du får en fin helg.
Kram/Marita