onsdag 13 januari 2010

Tjugondag Knut

Tjugondag Knut, ja då ska julen dansas ut. Även på Ängs Gård ska nu julen plockas bort. Jag kommer säkert att sakna elljusstakarna, jag får nog ta fram andra ljusstakar och lampor. Den lilla granen som har stått på vår nyrenoverade toalett har fått gröna skott men den stora granen den barrade en del innan den lämnade huset.Ute har kylan slagit sina klor i naturen och ska jag vara riktigt ärlig så tycker jag om den här årstiden bara det är snö och kallt. Gick en promenad när jag kom hem från jobbet och bara njöt av allt det vackra, rimfrost, snötyngda träd, solen som gnistrar i snön.Inne blommar fortfarande en del julblommar, några hyacinter sprider fortfarande sin doft och mina amaryllisar har tyvärr inte blommat än men är nu på väg att slå ut.

19 kommentarer:

Birgitta sa...

Här har julgranen åkt ut idag också. Det kändes så skönt att få städa bort julen.
Jag är ingen älskare av vinter med snö och kyla. Gíllar våren allra bäst. Nu har jag tempen halverats ute, så vi har ca -15.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Mor Tuta sa...

Ja visst känns det lite tomt när granen åkt ut, men samtidigt skönt. Jag har också varit ute och gått i dag. Det är ju så underbart fint med all rimfrost, snö och sol.
Ha det gott
Birgit

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här är det milt idag, bara minus 6. Riktigt skönt och vara ute nu. Här åkte granen ut i söndags, maken fick klippa ner den inne. Hoppas inte du slängt ut den lilla söta, så fint med dom ljusgröna skotten, den trivs inne på toa.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Monica sa...

Våra julsaker åkte ut redan i torsdags och den första tulpanbuketten har redan vissnat. Här har vi haft några plusgrader idag men nu fryser det igen, så nu blir det halt!
Ha det så bra, kram, Monica

Cc sa...

Tack snälla för hälsningen. Ja det är verkligen vacker ute nu, fast vi har dimma och grått man kan ju inte få allt. Kram

Tonje sa...

Hei! Takk for besøket og påmelding til min Give Away. Min jul reiste forrige helt, eneste som er igjenn er røde panelgardiner på stua, dei skal bort i dag...

Artig at du har bursdag på treningsdagen min da, min Mamma har også det. Vet dog ikkje om eg greier å vente så lenge, for gåva var ferdig i går... Mulig det blir trekning før så følg med ;o)
Ha en hyggelig dag!
Klem Tonje

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Vilken fin blogg du har. Jag fick inspiration
direkt med notpappret./anette

Vardagens guldkorn sa...

Ja det blir lite tomt när man rensat ut julen men man får fylla på med härligt krispiga tulpaner och små vackra pärlhyacinter och längta till våren.
Kram Linda

annika sa...

Kul att lyktorna blev bra.Visst är det roligt med all denna inspiration som man får på bloggarna. Jag ska nog kop. vackra notbladssidor som du har gjort så tack för det tipset.
kram

Lilla Rummet sa...

Det blev lite tomt när granen försvann och ljusstakarna är borta. I helgen skall jag sätta upp lite mera vårliknande gardiner, börjar längta efter våren, gör alltid det efter julhelgerna. Köpte första buketten tulpaner i söndags.
Ha en skön helg.
Kramiz Britt

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja, det blir lite tomt till en början, när granen har åkt ut, men man vänjer sig snart igen...
Men dina hyacinter blommar väldigt vackert, mina är slut sedan länge..
kram
Marie

Lauras gård sa...

Tack för titten hos mig. Det är alltid roligt att titta in på nya bloggar där man inte har varit tidigare.

Min lilla gran har också fått skott och jag har inte hjärta att slänga ut den. Så länge den inte barrar får den stå kvar. Den stora granen har dock åkt ut. Trevlig helg! Kram Stina

Stina sa...

Hej
Visst är det en härlig vinter vi har. Jag har alltid tyckt om vintern men mina vänner tycker jag är knasig :)
Tomt blir det när julen dansas ut men man vänjer sig fort och plockar ganska så raskt fram en massa annat :)
Som du kanske märkt så är jag inte vidare aktiv på bloggen...har haft en lång svacka och ingen inspiration. Men idag har jag köpt tre stolar som jag ska börja renovera vad det lider....får väl se hur länge det dröjer innan jag kommer igång :)

Trevlig helg!
Kram Stina

Lene sa...

tassar in för att önska en trevlig helg!
Kram lene

Cc sa...

Å tack snälla för grattis önskningen, jo du här är det klackarna i taket, firade på lördagen med att städa som en tok. Galen o ja. Kram

Cc sa...

Tack för tipset, jag har gjort som du sa. Det var jätte smart nu får jag ha den doften kvar länge. Kram

Ulrika - foto - Jonasson sa...

Ny tävling hos Tant..

http://uj76.blogspot.com/2010/01/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart_19.html

..med chans att vinna presentkort från en underbar inredningsbutik!

Kika gärna in o delta o ha en riktigt braig dag :)

Emmas utsikt sa...

Det var en väldigt söt liten gran, den får väl vara kvar?

Ha en skön dag!
emma

Linda sa...

Fine bilder du viser. Koselig at du vil være med på min give away:)
ønsker deg en flott onsdag:)
klem