måndag 25 maj 2009

Lykta

Har sett att många av er bloggare har stallyktor. Visste att jag hade sett en i ladugården, så jag var ute och hämtade den. Fick damma av ett tjockt lager av damm och hö. Mannen i huset trodde inte jag menade allvar när jag sa att jag ville ha den inomhus. Sen frågade jag om jag kunde ta någon av våra gamla kotavlor, då såg han ännu mer frågande ut. Men dem visar jag när de har blivit rengjorda.

7 kommentarer:

lisbeth sa...

Exakt en sån stallykta hade vi i föräldrahemmet...man blir så nostalgisk..
kram Lisbeth

Mormor S sa...

Hej! Roligt att du tittade in på min blogg. Visst hade jag tur som vann så fina burkar. Jag blev jätteglad över vinsten.
En liknande lykta som du har hade min mormor när hon gick ut i mörkret där hon bodde. Det var många gånger bättre än ficklampa tyckte hon.
Vilka härliga och vackra träd du har som blommar så fint. En jättefin blogg har du också.
Roligt att du tycker om att sticka också. Jag har stickat i många år men nu ger jag mig inte på några större saker utan det är mindre saker som inte tar så lång tid.

mormorelsie... sa...

Tack för titten.
Ja tidningen från jeanne d arc kan du beställa på dom flesta inredningsidor tex. fridas gård
sen finns dom att köpa i inrednings butiker ochså jag köpte min på madame nyberg i gävle.
kram o ha en go dag
ninni

Susanne Lindén sa...

Tack för titten hos mig! Alltid roligt när någon ny tittar in och lämnar en kommentar.
Jättefin stallyckta.
Ha en bra dag!

Birgitta sa...

Hej!
Roligt att du vill vara med och tävla hos mej. Nu har jag varit hos dej en lång stund och tittat och läst. Det har varit så intressant. Bor du i Äng utanför Nässjö? Jag är bara nyfiken, småländska som jag är.
Ha det så gott och kram Birgitta

Snuttan sa...

Tack för titten.
Underbar stall lyckta.
Fina loppis fynd nedan

Kram
Åsa

Birgitta sa...

Hej igen!
Du kanske förstår om jag reagerade på Äng, när jag kommer från Nässjö. Men nu är det 35 år sedan jag flyttade därifrån. Men jag har gravarna i Nässjö och fortfarande lite bekanta där. Jag känner också någon som bor i Äng.
Jag hoppas kunna göra min Smålandstur i sommar, som jag har tänkt göra flera år nu. Visserligen var jag till Småland i januari och grattade svärmor. Första året i skolan gick jag i Järsnäs och då bodde vi i Olseryd.
Det var lite om mej. Kram Birgitta