måndag 9 april 2012

Vårrapportering och Påsk

Nu är påskhelgen över och imorgon är det arbetsdag i igen. Vår påsk har bestått av både besök av yngsta dottern, besök i kyrkan, besök hos goda vänner och en loppisrunda tillsammans med dottern.
Så härligt med alla fina blommor som nu finns att köpa, tyvärr kom jag lite försent till vårt torg så några påskliljor fanns inte att köpa så det blev några tulpaner som fick följa med hem. Inte riktigt den färg på blomma som jag brukar köpa men de var fina ändå.
Vårrapporteringen blir lite upprepning av förra måndagen. Långfredagskväll bjöd på ett riktigt jullandskap, massor av snö och hala vägar inte mycket till vår. Nu ligger det smutsig snö utmed vår väg. Vitsipporna har böjt sig under all snö och börjar kika fram när snön smälter undan.Lite knoppar börjar synas på en del träd och buskar, fast det känns riktigt kyligt när temperaturen på natten är ca 10 minusgrader. Kika nu gärna in till andra vårrapportörer och se om våren har kommit längre på andra håll.

8 kommentarer:

Monica sa...

Ja, nog har våren kommit av sig, även om vi inte har så kallt som ni!
Men vitsipporna är ju fantastiska, som klarar snön och minusgraderna!
Kram, Monica

Elzie sa...

Härlig vårplantering du visar. Och den tulpanen tyckte jag var riktigt läcker.
Vitsippor är väl ändå vår??? Våra står och hukar bland syrenerna. Tycker riktigt synd om alla blommor som måste frysa nu, haha.
Hoppas du har en fin arbetsvecka.
Kram Elzie

Nyanser av vitt sa...

Tulpaner älskar jag. Köper nya varje fredag :O)
Kram Agneta

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilken söt blomsterpotta du har där!

Kram Annica

Torpliv sa...

Härligt med bilder på vitsippor, det har vi inte fått sett några här ännu, men hoppas de dyker upp snart =) Roligt att du vill vara med i min lilla utlottning och att jag fick hitta hit! /Petra

vita zara sa...

Hej
Tack för din kommentar.
Det verkar som om ni har haft kallare väder än oss.
10 minus på natten, vi har nog bara haft ett par grader.
Men det kan bli nattkallt ännu.
Tänk så modiga Vitsipporna är de står där och orkar blomma fast de är snö på dem, gulligt.
Sköt om dig
Kram Zara

Vitt hus med svarta knutar sa...

Kikar in för att önska dig en fin söndag!
Kram,
Regina

Monia - mamma till Tuvalie sa...

Hej, var gärna med och tävla hos mig :) Du kan vinna 300 kr presentkort hos batteriexperten.com , presentkort 400 hos lykka.se och en valfri barntavla från dotto.se. Tävlingarna hittar du här: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/category/tavlingar.html