onsdag 14 december 2011

Jul o pyssel

Jag tycker så mycket om julen och vill så gärna pyssla lite och fixa julmat och baka julbröd och pepparkakor, göra julgodis och inte minst vill jag städa överallt. Fast jag förstår inte att tiden mellan första advent och julafton blir kortare för vart år som går. Fast i år har vi en lång advent men inte märks det här hemma.
Några små ting har jag pysslat färdigt, hoppas hinna göra lite till innan julafton. Här är ett ljus som är dekorerat med en servett.


Tog ett par papper ur en gammal notbok och svepte runt krukan, eftersom jag inte hade några krukor som jag tyckte passade till amaryllisen.


Det här får bli mitt lilla bidrag till Fabrikens månadstema.

8 kommentarer:

Bitte sa...

Var försiktig med ljuset, jag gjorde såna ljus förra året och gav bort och flera av dom började brinna när dom kom ner till servetten och all stearin smälte och rann ut över hela brickan/bordet...... synd, för dom är superfina...

Monica sa...

Som jag skrev i en annan kommentar; det är nog bara jag i den här bloggvärlden, som inte är pysslig... Ljuset är jättefint!
Må så gott, kram, Monica

Märta sa...

Tack söta Bitte för rådet, jag ska se upp. Vi var ett gäng "tjejer" som gjorde ljusen härom kvällen o jag hade ingen aning om att det kunde bli så tokigt med dem! Jag lyckades inte länka till dig så jag har inte kunnat lägga kommentaren hos dig.

Snäckskalsdalen. sa...

Det där formulerade du till exakthet, tiden BLIR verkligen kortare mellan första advent och jul för varje år, man hinner INGENTING av allt man vill....förr han jag allt och mer därtill! Märkligt, men ganska skönt att höra att det är likadant för andra!
Agneta kram

Lisbeth Williams sa...

Inspirerande julpyssel!! Visst är notpapper bra pysselmatrial? God Jul önskar Lisbeth
http://wabisabi-style.blogspot.com/

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Märta.
Jättefina pyssel du har hunnit med där hemma.
Vill önska dig också en fin julvecka.
Jo kattungarnas mormor är skogskatt.
Hoppas jag hinner blogga mer framöver, vet inte vart tiden tar vägen.
Vi firar ju Jesus födelse, och det är så härligt.
Kram Zara

Elzie sa...

God fortsättning! Hoppas ni hade en fin julafton.
Kram Elzie

vita drömmar och svarta tassar sa...

önskar dig en fortsatt mysig helg!

varma kramar wivi