söndag 16 januari 2011

Söndag på Ängs Gård

Nu har julen fått lämna vårt hus. Tycker det är så roligt att plocka fram alla saker och sedan njuta av julen riktigt länge men sen kommer en dag då allt ska plockas ner och det är inte lika roligt.
Mina sista vita hyacinter står fortfarande fina i soppterrinen. Dessa vita hyacinter doftar så gott, men nu får det snart inköpas lite vårblommor. Dessa vita blommor får vara min söndagsbild. Visst är det vackert med dessa vita blommor, återger en känsla av renhet.
I kakelugnen har det brunnit en brasa nästan varje dag nu under julhelgen. Massor av ved har det burits in. Njuter var gång jag lägger in lite ved och känner mig rik som har fem kakelugnar i vårt hus. Just nu eldar vi bara i en men ska snart få tillåtelse att elda i alla fem.Missade inspirationsfabrikens tisdagstema och har funderat på om jag verkligen har någon inredningsdetalj med djurtema. Idag kom jag på att en fågelbur har jag ju. I buren bor det just nu en murgröna men kanske att det snart flyttar en någon spröd liten vårblomma.

Önskar er alla en skön söndagskväll!

Kram! Märta

7 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Märta!
Vad fint med hyacinterna i terrinen!

Åh har ni FEM kakelugnar?? Lyllos er, vad kul när ni får elda i alla sen:) Min sambo har precis tänt en brasa i vår kakelugn. Varje gång han gör det ska vår kattfröken Elvira vara med och hjälpa till,hihi!:)

Ha en mysig söndagkväll!

Kraam Jenny

Anne-Lie sa...

Håller med dig det är inte lika roligt att plocka undan julen, men först då ser man hur dammigt det är överallt.
Visst är det mysigt och skönt att få tända en brasa i kaminen/kakelugn.
Kram Anne-Lie

Hanna sa...

Ha en fin söndags kväll.
kram
Hanna

hemma hos lilla mej sa...

Tassar in och önskar dej en skön kväll och en go start på den nya.Varm kram Rita ♥

Birgit sa...

Va har du fem kakelugnar !Hur varmt blir det i huset nu då om ni eldar i alla. Hoppas att du mår bra nu.
Kram
Birgit

Monica sa...

Åh, fem kakelugnar! Om vi bara blir av med pianot (d.v.s. dottern tar över det) - så vill jag sätta in en kakelugn/öppen spis, där!
Fast först måste jag övertala maken...
Kram, Monica

Mor Tuta sa...

Härligt med kakelugnar, har funnits här i huset också, men tyvärr är de nerplockade för lääänge sedan, innan vi kom hit.
Önskar dej en bra vecka.
Kram Birgit