onsdag 2 december 2009

Adventspyssel

Nu har jag gjort iordning ett par saker så här i adventstider. Fast nästan överallt ligger ett fint lager slipdamm efter en renovering i badrummet. Bilder från badrummet kommer när det blir färdigt där. Tvättstället kommer om en vecka och tvättbänken får vi i februari. Jag fick lite pysselsug när jag såg alla fina bilder på andras pyntande.


Idag har vi ett tunt lager rimfrost över marken och det var 8 minus grader när jag for till jobbet. Så naturen ger lite julstämning men om jag tittar inomhus hos oss så ger det ingen känsla för julen än. Varje år säger jag att jag inte ska stressa utan vara ute i god tid men ack nej inte i år heller. Men nu ska jag ta och göra iordning pepparkaksdegen. Visst finns det pepparkakor i affären men oj så många konstiga ingredienser är det i dem och inte sprider de sån juldoft heller, så det får allt bli hembakade i år också.

20 kommentarer:

vadmalen sa...

Hej!
Ligger i sjuksängen som du kanske vet. Hoppas febern snart ger sig. Är som du sugen på lite pyssel. Vad fin lådan blev hos dej. Är det en färsk julros tro?
Bra av dej att göra pepparkaksdegen själv. Visst blir man trött på alla tillsatser så kan fixa själv är det ju bra.
Kram
Birgit

annika sa...

Gullig jullåda! Jag gör nog oxå egen pepparkaksdeg för det är mycket godare.
Så vackert det var i dag med rimfrosten. Jag åkte tåg tidigt i morse och såg solen gå upp över fälten som var nyfrostade. Vackert!
annika

Brit. (lille meg) sa...

Så koselig du har ordnet! Det er hyggelig å se hva andre pusler med. Du er flink som lager pynten selv! Det er så mange flinke bloggedamer rundt om......
Ønsker deg en flott førjulstid! :-)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Så fint du gjort!!
Känner igen det där..med att inte stressa o va ute i god tid!!!

Kvällskram ♥ Millan

Anki sa...

Hejsan! Vad roligt att du vill vara med i min utlottning! Vilken fin jullåda du gjort...älskar lådor, man kan ju ha dom till så mycket!
Lycka till i utlottningen!

Kramis Anki

Lilla Rummet sa...

Hej! Så fina ljusdekorationer du gjort. Bakade pepparkakor i går på egenhändig gjord deg, blir mycket godare.
Ha en fin andra advent.
Kramiz Britt

Elzie sa...

Vad fint du gjort.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

LillaFlisan sa...

Vilken fin liten jullåda då gjort!

Härligt med hemgjorda pepparkakor.....mmmmmmm....

Kan riktig känna lukten i mitt minne!



Kram

Flisan

Romantiske Stinemor sa...

Vakre bilder:-) klem Stine:-)

whatthefuckdotcom sa...

å så vackert, du är väldigt duktig :)

jag vet inte om du minns men jag hade en tävling i april (en kyckling) nu har samma företag sponsret med en jultomte så nu är det tävling igen, om du vill vara med så kika in :)

Roses & Angels sa...

Hej! Välkommen till tävlingen! Ursäkta att det dröjt med svaret men vi är mitt i en utställning hihi. Tack för dina fina ord om mina inlägg. Ja nu önskar vi dig lycka till! Sköt om dig kram

Cc sa...

Visst är det tjusning att bakat dem från grunden, Jag tänkte baka vita pepparkakor i helgen. Kram

Pixi sa...

Jag diggar din julgrupp!!Jääätefin vart den !! =)

Monica sa...

Instämmer med alla föregående talare: Så fint du har gjort! Själv är jag inte alla pysslig men pepparkakor har jag redan gjort, som du kanske har sett i ett tidigare inslag på min blogg.
Dom blev så goda, att dom snart är slut, så vi får väl baka en gång till...
Ha det bra! Monica

Cc sa...

Jo du här slet jag som en dåre fast då satt jag fredagskvällen i stället. Lagom är nog bäst, få se om det blir shopping eller bakdag i morgon. KRam

Unknown sa...

Hej!
Stort tack för din söta kommentar hos mig i veckan!Jag uppskattade den mycket och det var trevligt med ett nytt besök på min blogg!;-)

Du har en väldigt härlig blogg!Jag får titta in mer en annan dag och kika runt mer. Ville bara lägga in en kort hälsning då jag såg att jag tyvärr missat att tacka för din fina hälsning hos mig.

Nu önskar jag dig en riktigt fin och skön 2:a advent på alla sätt!
/Adventshälsningar Karin

Viveka i Bläckhornet sa...

Har hemma är jag inte så kreativ att jag bakar egna peppisar. Tiden räcker inte till. Men igår byggde barnbarnet och jag ett pepparkakshus till henne. Såååå lycklig hon blev :)

jättefin låda du pyntat!

Ha en fin helg

Kram Viveka

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Märta.
Jag säger också samma sak var jul att jag ska vara ute i god tid, men så blir det inte, men jag har nog valt att acceptera det, och en riktig pepparkaksdeg måste man ha, men bara för att jag är så van med det, och det doftar så gott, jag har värdens bästa deg som jag fått av en gammal kvinna för snart 30 år sen, hon är död nu, men degen lever vidare.Kakorna blir knapriga tunna och mörka, och väldigt smakrika.det är grädde i degen.
Hoppas du lyckas bra med degen, så det kommer att dofta som i paradiset när du bakar, och gräddar.
Jättesnyggt arrangemang du gjort, du har hunnit lite längre, mina hyacinter står på ett fat på bordet, och blommar, mitt i ett stort stök med färgpytsar, jag trycker med texilfärg just nu.
Ja du är inte ensam om att vara sen, mina julstjärnor ligger i lådor, ha,ha, men nu i helgen kanske...............
Sköt om dig.
Kram Zara

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad mysigt!

Kram Annica

Gårdsromantik sa...

Jag har gått halva vägen och köpt färdig deg!

Kram Maud