söndag 15 november 2009

Familjehögtid

Ett inlägg som inte alls har med heminredning att göra däremot är det en hem och familje händelse. Vi har haft barndop för vårt minsta lilla barnbarn. Högtiden var så fin med en mycket bra präst och skicklig kantor. Vår dotter, tillika barnets mor sjöng solo, vår äldsta dotter och hennes man var faddrar. Ni kan ju ana att mormors ögon inte var torra under den dopakten. Efter dopgudstjänsten hade barnets föräldrar en fest för 50 personer i församlingshemmet. Där bjöds det på god smörgåstårta och cupcakes, dessa var bakade av vår yngsta dotter. Både dukning och cupcakes hade rosa som tema för vårt lilla barnbarn är ju en tjej, ja vi har ju bara döttrar och tjejbarnbarn.

14 kommentarer:

Birgit sa...

Åhhh vad trevligt allt verkar ha varit. Blir säkert en dag att minnas.
Kram
Birgit

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad mysigt det låter!

Kram Annica

Gillberg sa...

Ser ut som ett jätte mysigt dop! Förstår att mormor var stolt!! ;D

Så kul att Du vill vara med i min utlottning!
Lycka till!! :D

Mvh Ellinor på Gillberg

Vita hjärtan sa...

Hej!

Så roligt att du tittade in till mig och tack för din kommentar....jätteroligt att få kika in hos dig. Vilka underbara cupcakes! Jag älskar rosa.... Du har så fint i ditt kök också, det där diskstället är jag avundsjuk på...måste jag nog skaffa mig när vi gör om hemma i vårt kök.

Ha en bra vecka!
Kram Annemari

Jenny sa...

Ja, det var verkligen en fin dag att minnas. Högtidligt och personligt på samma gång. Och att det blev ett gäng cupcakes över var ju inte heller fel.. Tack för en trevlig helg!

Kram
Jenny

Marie//Tekla Maräng sa...

Så fint med barn dop. Det är verkligen något alldeles specielt.
Förstår att en och annan glädje och stolthets tår kom i ögat.
Kramar Marie:)

Viola sa...

VIlken härlig upplevelse ni har haft ihop..förstår att en och en annan tår rann..tack för tipset med mandel..kram

corrina sa...

Jag grät med då mitt barnbarn döptes, det är så vackert. Tänk att få vara med på nått sånt stort. Hoppas du har kunnat varva ner efter allt. KRam

Birgitta sa...

Förstår att det var en trevlig dag med barn och barnbarn.
Kram Birgitta

Monica sa...

Åh, så vackra och stämningsfulla bilder!
Jag förstår så väl att dina ögon tårades, det var nästan så att mina gjorde det när jag såg dina bilder! Det är lätt att sätta sig in i, när man har egna barnbarn. Vi har förresten också tre utflugna döttrar, så det är mycket som är likt!
Kram, Monica

Loppisliv sa...

Hejsan! Ohh så mysigt ni verkar ha haft det, jag blir tårögd varje gång jag besöker en kyrka, spelar ingenroll om det är konfirmation eller julavslutningar i skolan...fråga mig inte varför? Kanske för att det är så mäktigt på något vis och man tänker på livet och familjen, rörd varje gång. Ja den dagen det är dopdags när mina barn får smått lär jag få ha x antal servetter i beredskap :-) Underbar sjal du visade i förra inlägget. Stor kram Paula

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojs!!! Dop är så vackert...söta cupcakes!! Mitt nästa inlägg som kommer mot kvällen, går med lite i dopets tcken;))

Kram

lk46 sa...

Visst är det en underbar stund när de små knyten får sitt namn!
Hoppas allt är bra med dig!
kram lene

essemia sa...

Åh så mysigt med barndop. Och de där cupcakes såg verkligen maffiga ut. Roligt också att mamman själv sjöng. Är ju inte så vanligt annars.
Hoppas du får en bra dag.
Kram Elzie