söndag 7 oktober 2012

Bära frukt


Ett stort härligt päronträd står i vår trädgård, trädet dignar utav massor av frukt. Alla förundras över detta päronträd. Den som sedan försöker på att smaka på frukten blir mycket förvånad, frukten är helt oätbar, surt och stenhårt. Varför tar ni då inte bort trädet undrar säkert många. Jag tycker faktiskt trädet är vackert och jag ska försöka mig på att plantera lite andra fruktträd i andra delar av trädgården.
Ibland kan detta träd få mig till lite eftertanke. Vad är det för "frukt" vi bär, vad gör vi med våra liv, är det bara frukt för att det ska vara vackert med en sur eftersmak eller blir det något annat med livet? Jag hoppas att vi kan sprida lite glädje och medmänsklighet och omtanke. "Frukt" som består. Var jag nu lite för djup och krånglade jag in mig i mina tankar?
Dessa bilder få bli mitt söndagsbidrag till Fabriken.

5 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Men visst är det konstigt att det alltid blir så mycket frukt på de oätliga fruktträden.
Kram!

Berit sa...

visst kan det vara oätbart men vackert var det!!
Ha en underbar dag!!

Snäckskalsdalen. sa...

Intressanta funderingar och man kan undra ibland om det bara är ytorna som räknas. Det finns så mycket mer därunder och när vi flyttade till landet från storstan var det flera av våra vänner som undrade varför och vad vi skulle fylla våra liv med......naturen så klart! Men det var få som insåg det.
Så vad gör det om päronen är hårda och sura! Dom är ju vackra och man behöver inte bita i alla....
Agneta kram

skifferhuset sa...

Kan det vara stenpäron, tro? Både ser ut å låter så på beskrivningen! Ha en fin kväll! Kram Iréne

Goran sa...

Hej! Har du kvar ditt stenpäronträd? Vi hade ett sånt i vår trädgård när jag växte upp i mitt barndomshus, och jag saknar stenpäronen. De går att äta om man tar små tuggor, tuggar sönder och suger i sig saften för att sen spotta ut. Jag vill minnas att min farmor kokte in päronen också.
Har du kvar trädet vill jag gärna ha några ympkvistar om det går bra.
Med vänlig hälsning, Göran Bengtsson, goran@apelvik.se