onsdag 27 januari 2010

Utmaning


Jag fick en utmärkelse och utmaning av Corinna med bloggen Livet . Den utmaningen innebär att jag ska avslöja 7 sanningar om mig, får nu se om jag kan klara av det. Sen ska jag skicka den vidare till några andra bloggare men jag har inte utsett någon utan den som vill får gärna ta över och berätta några sanningar om sig själv. Kopiera då bilden här ovan och länka tillbaka till mig.
Här kommer då några sanningar om mig:

  • Älskar alla årstider. Alla årstider har sin tjusning. Jag älskar faktiskt vintern men vill då att vintern skall vara kall och att det ska finnas snö, precis som i år.

  • Har hässjat hö och kuvat hö. (vet ni vad kuvat hö är?)

  • Aldrig mjölkat en ko, fast jag är gift med en bonde som har haft mjölkproduktion i 20 år.

  • Tycker om att ha ordning och reda omkring mig men är riktigt duktig på att stöka till det.

  • Jag hinner äta fem bitar godis medan min man njuter av den första han tog ur skålen. Kan det vara så att jag är en godisgris eller har jag svårt att njuta?

  • Min dröm som liten var att bli förskollärare och det har jag nu varit i en och samma kommun i 33 år.

  • Skulle vilja lära mig att fota (ta kort) lite bättre.






tisdag 19 januari 2010

Tre små flickor

Nu är även mina tre flickor nerplockade, ja inte mina döttrar utan mina små julflickor. Har försökt att ta kort på dem men har väl inte den rätta tekniken för att kunna fota mot glas och i kvällsbelysning. Dessa tavlor har min far sytt. Min mor stickar till alla barnbarnsbarnen och min far broderar på kvällarna. Han gillar bäst korsstygn på fin linneväv så förra vintern sydde han dessa tre flickor till mig.Jag är så glad för dessa tavlor! Min far hade en stroke för 5 år sedan och var då förlamad och kunde inte tala, men med envis träning och rätt behandling så kan han åter brodera dessa fina handarbeten.
Har planterat pärlhyacinter i ett av mina loppisfynd. Vinden viner runt stugknuten, vedspisen sprider sin värme i köket och det känns som det är långt till vår, men jag vill ändå njuta av lite vårblommor inomhus.

onsdag 13 januari 2010

Tjugondag Knut

Tjugondag Knut, ja då ska julen dansas ut. Även på Ängs Gård ska nu julen plockas bort. Jag kommer säkert att sakna elljusstakarna, jag får nog ta fram andra ljusstakar och lampor. Den lilla granen som har stått på vår nyrenoverade toalett har fått gröna skott men den stora granen den barrade en del innan den lämnade huset.Ute har kylan slagit sina klor i naturen och ska jag vara riktigt ärlig så tycker jag om den här årstiden bara det är snö och kallt. Gick en promenad när jag kom hem från jobbet och bara njöt av allt det vackra, rimfrost, snötyngda träd, solen som gnistrar i snön.Inne blommar fortfarande en del julblommar, några hyacinter sprider fortfarande sin doft och mina amaryllisar har tyvärr inte blommat än men är nu på väg att slå ut.

måndag 4 januari 2010

Fortfarande jul

I vårt hem suger vi länge på julkaramellen. Passar på att ha lite julbjudningar med släkt och vänner när huset är städat och vi har lite lediga dagar. Därför har jag inte plockat bort julen än, får se om den får vara kvar till Tjugondag Knut.
Vår gran har inte börjat att barra än så då känns det inte lika bråttom heller. Julgranen kläddes med nästan enbart gammalt julpynt i år. Jag har fyndat på en del loppisar under året och sen hittade jag oanvända julkulor och granar efter min mormor.

Ute är det riktig vinter i år och det känns helt underbart. Visserligen har en del dagar varit riktigt kalla. Vårt lilla rönnbärsträd har fortfarande en hel del rönnbär kvar, kanske att någon fågel kan vara intresserad.



Önskar alla en härlig fortsättning på 2010!