måndag 30 mars 2009

Vårtecken



Mitt första inlägg om vårtecken. När jag skulle åka till jobbet idag på morgonen fick jag först skrapa is på vindrutan, termometern visade på 6 minus. Jag slutade kl. 13 idag och då var det 5 plusgrader.
Smutsig snö är det vid alla vägkanter. Men solen tittade fram idag och då rann det så härligt i alla stuprör.

söndag 29 mars 2009

Vårdag!

Idag har det varit en ljuvlig vårdag. Vi har ju fått en hel del snö den sista veckan men idag så smälter det. Skönt. Vintern har ju varit ovanligt kall här, så vi har eldat i både vedspis och kakelugnar. Så jag har varit tacksam till min mans föräldrar att de inte rev ut våra 5 kakelugnar.

Min lille läsande pojke får sitta på den kakelugn som vi eldar mest i.

lördag 28 mars 2009

Försenad våffeldag




Vi hann inte med att äta våfflor på Vårfrudagen(våffeldagen). Så vi har avnjutit dem idag istället.
Jag visade ju ett av mina tre köksfönster för ett tag sedan. Nu kommer ett av de andra. Här har jag använt ett lakan utan att klippa i det.

onsdag 25 mars 2009

Våra dörrar

Mycket kommer med tiden att bli vitt i vårt hem, men aldrig dessa dörrar som finns på andra våningen . De är målade av en bygdemålare när huset var nytt ca 1910. De gamla låsen finns kvar. Även väggarna i hallen är målade på samma vis.
En liten detalj.

måndag 23 mars 2009

Vinter igen?







Tänk det har kommit två paket till i min brevlåda. Vad roligt att få dessa fina vinster. Skönt att bland all reklam och alla räkningar så kommer det små ting som ger "silverglans" på tillvaron. I det stora paketet som kom förra veckan var det en sak som passar till min älskade man. Det var en vinst från gulliga mirizen med bloggen http://mirizen.blogg.se/ . I paketet låg en vit skjorta som passar perfekt på kommande fester. I det paketet som kom idag var det ett silverarmband till lilla mig. Det var C. med den fina bloggen http://cde-sign.blogspot.com/ som har haft utlottning och turen var med mig och jag vann en vinst. I paketet låg ett litet kort med ett tankeord "Man är alltid en lärling i levnadskonst"


Igår kom vi hem från våra små älskade barnbarn. Har tillbringat hela helgen hos dem. Vi startade bilresan i lite snöblandat regn och det höll på så nästan ända hem i ca 30 mil. Vägarna var våta men ingen halka som tur var. När vi sen hade sett på Beck kastade vi ett öga ut genom fönstret och då var vi tacksamma att vi hade kommit hem. Så min värld ser just nu ut så här, vilket det kanske gör hos er med idag.

onsdag 18 mars 2009

Sypuff

Jag går en kurs i möbeltapetsering. Faktiskt mycket roligt och lärorikt, ibland är det oerhört svårt att få det att bli riktigt bra. Vår kursledare är duktig, hon lär oss massor. Jag har nu ikväll börjat att klä om en sypuff. Hittade puffen på en loppis i grannstaden. Nu har jag betämt att den ska få ett ljust tyg och istället för skinnbanden på locket skall jag ha spetsar. Här kommer en bild som den såg ut innan jag tog till verktygen på den.
Jag ska när den blir färdig lägga ut ett kort på den då. Men jag behöver nog en gång till att jobba på puffen.

lördag 14 mars 2009

Silver och zink




När jag har städat färdigt( blir det färdigt nån gång?). Så är det riktigt rogivande att få gå ut och plocka lite blommor som jag sen kan sätta in lite här och där. Men detta låter sig ju inte göras mer än några månader om året, så övriga månader måste jag ju hitta den där känslan i något annat. Och efter att ha läst flera bloggar så har jag kommit underfund med att det är rogivande att försöka forma till lite med de saker jag har här hemma, loppisfynd o arvegods och annat som har hamnat här hos oss. Jag får väl säga att jag inte är så duktig på det än om jag jämför mig med många andra inom blogg-världen. Jag gör så gott jag kan och försöker lära mig lite vart efter.

Jag köpte mig några pärlhyacinter och satte på köksbordet, så kunde jag känna att våren fanns inom en snar framtid, fast snön ligger tjock utanför huset.

Turen på min sida!


Igår när jag kom hem från jobbet efter en lång och intensiv dag. Så hade B (min man) hämtat posten och det fanns en del till mig också. Bla annat ett guldfärgat paket från Miaring med bloggen http://snitsatstickat.blogspot.com/. Jag har vunnit en av hennes utlottningar, alltså tur igen. Kände mig genast mycket piggare, för visst ger det här garnet inspiration och skaparglädje. Tack snälla Mia! Jag tror att jag har bestämt mig för vad jag ska göra med detta härliga och mysiga garn. Det ska nog bli en sjal, som passar bra till min gråa kappa.

torsdag 12 mars 2009

Vinst

Nu vill jag visa en av mina "hemlisar". Idag när jag hämtade posten så fanns det ett grönt kuvert men något riktigt fint i. Jag hade nämligen den stora turen att vinna en utlottning hos jo-jo med bloggen Mitt liv som 5 barns mamma.

http://www.metrobloggen.se I kuvertet låg ett mycket fint och välgjort halsband. Tack snälla Johanna!! Skall snart visa er de andra små överraskningarna. Tänk att jag kan ha tur i både kärlek och spel. Det är nu inte så ofta jag har turen på min sida med spel så det är ju tur att kärleken är starkare.

Jag har nämligen varit och är gift med samma älskade man i 31 år nu till våren. Inte att jag bara är gift med honom utan jag älskar honom.

tisdag 10 mars 2009

Överraskningar

Har fått ett par mycket trevliga små meddelande bl.a. på min mail och genom en och annan blogg. Vad det stod i meddelandena ska jag snart berätta, måste bara få möjlighet att fotografera det som det hela handlade om. Så jag vill bara göra er lite nyfikna. Kan ju berätta att det var roliga små överraskningar. På återseende och ha det så bra till dess!

lördag 7 mars 2009

Tallrikshyllan

Jag började att använda den vita penseln i somras. Först blev vårt TV-rumsbord vitt, jag blev så nöjd att jag fortsatte med skåpet som jag visade i ett tidigare inlägg. Efter de lite större projekten har det blivit en del små saker. Jag hittade en tallrikshylla modell mindre som också fick bli vit. Tyvärr har jag ingen plats för någon stor hylla. Vi har alldeles för många dörrar och fönster i vårt kök så det finns inga stora väggar att hänga en sådan på. Så jag får vara nöjd med en mindre hylla.

Jag hade en del silverbrickor/fat som fick lite silverputs på sig, några små ljusstakar och två små änglar, en vit och en med lite blått på sig dessa får nu pryda den lilla hyllan. Längst till vänster har jag ett par av mina trådrullar.

fredag 6 mars 2009

En bukett blommor.



Nu är det helg igen! Är det bara jag som tycker att veckorna går fort? Jag tror att jag ska hinna så mycket både under vardagarna och sen på helgen, när man sedan summerar ihop så blev det en hel del men inte allt det där man hade velat. Men nu funderar jag inte på allt jag inte hinner utan försöker vara glad för det jag faktiskt har gjort. Visar nu en bild som jag tog när vi var i Stockholm på Hötorget våren-08. Så varsågod en bukett blommor till helgen! Titta och njut.

tisdag 3 mars 2009

Lakan och gamla spetsar

Har blivit förtjust i gamla lakan med spetsar och monogram. Har en del lakan som jag själv har virkat spetsarna till, men dessa lakan nänns jag inte att använda till mina små projekt. Så nu letar jag på loppisar och dylikt efter lakan och örngott. En sak jag letat ett tag efter har varit en krustång till örngottsbanden. Och nu äntligen har jag vunnit en auktion på Tradera. Den kom med posten idag. Jag blev riktigt glad över denna lilla sak.

Har använt tre av lakanen till mina köksgardiner. Jag har två fönster i köket och ett i det vi kallar serveringsgången. I det stora fönstret som är i köket har jag även hängt upp min svärmors gardiner. De är nog inköpta någon gång på 40-talet. Tur att jag är en liten hamster så jag kan göra lite fynd här hemma med. I höstas köpte jag ett par kulor som fick pryda mina köksgardiner. Jag hängde dem i några spetsar som jag hade. Som jag har sagt förut så vill jag måla mina fönster o fönsterfoder vita. Så när värmen kommer ska jag försöka göra det. Som ni ser så är lakanet avklippt till gardinkappa, detta har jag inte gjort själv jag hittade kappan på en loppis. I de andra fönstren har jag rullat upp lakanet. Får visa det en annan gång, nu är det i mörkaste laget att ta kort. Jag har lite svårt att klippa i hela lakan, men är de lite slitna så försöker jag att använda de friska delarna.



Jag berättade ju i ett tidigare inlägg att jag hade födelsedag i febr. Och till min stora glädje hade min älskade man hittat något som jag tycker så mycket om, nämligen en gammal tavla. Visst är de gamla tavlorna med änglar och tänkvärda ord fina.



Idag har vi hört vårfåglarna kvittra, vad det känns härligt! Tack snälla för de kommentarer jag har fått. Att det kan vara så roligt att läsa dessa kommentarer trodde jag inte förrän jag började blogga. Kram!

söndag 1 mars 2009

Sista dagen i februari.



Nu närmar sig helgen sitt slut. Lördagens väder var helt underbart solsken och det tinade på snön. Var ute och tog lite kort och njöt av tillvaron. Utav takdroppet hade det bildats istappar i vår brudspirea. Spirean är en present som vi fick på vår silverbröllopsdag (så busken planterades för några år sedan).

På vår tomt har vi en stor sten och för några dagar sedan var den helt täckt av snö, men nu börjar den synas. Vi går mot vår och ljusare tider. Tro nu inte att jag tycker vintern är jobbig bara för att jag njuter av ljuset. Jag tycker varje årstid har sin tjusning, vinter med massor av tända ljus, eld i vedspis och kakelugnar. Får vi då snö som i år är det toppen.